Vi förstärker organisationen med ny arbetschef

I mitten av augusti börjar Stefan Westin hos oss som ny arbetschef..

I mitten av augusti börjar Stefan Westin hos oss som ny arbetschef. Stefan kommer att leda en ny avdelning för stora ROT-projekt för att kunna hjälpa våra kunder med ännu större och mer komplexa projekt.

Stefan studerade till byggnadsingenjör på KTH och startade sin bana i byggbranschen som installationssamordnare på Skanska. Idag har han en gedigen erfarenhet av stora projekt, både som entreprenör och från beställarsidan. Stefan är även van att arbeta i olika byggskeden, från tidiga skeden i fas 1 med bland annat projektering, produktbeställning och kalkylering till fas 2 med att leda genomförandet. Han har bland annat varit projekteringsledare för Sergelhuset för Vasakronan och SEB i Arenastaden för Fabege samt projekterings- och projektledare vid byggandet av Tele2 Arena.

Vi ställde några frågor till Stefan inför att han ska börja.

Varför valde du Reomti?
– Reomti är ett företag med värderingar som jag delar. Jag upplever att det finns en öppenhet och ärlighet i företaget där man hjälper varandra framåt. Sedan behandlar man kunder och leverantörer på ett professionellt sätt med en personlig kontakt.

Vad är din styrka?
– Jag har lätt för att förstå helheten i ett projekt och se möjligheter i de svårigheter som kan uppstå i en byggprocess. Jag brukar säga att jag kan mycket om allt, och det är tack vare att jag har en bred kunskap om hela byggprocessen, allt från utmaningarna i installationer till hela projekten.

Har du ett speciellt minne från några av dina större projekt?
– Tele2 Arena är förstås ett projekt som är one of a kind. Jag arbetade då på byggherresidan som konsult för Stockholms stad och fick vara med från ax till limpa. Jag kommer fortfarande ihåg invigningsfesten där vi kunde njuta av att projektet var helt färdigt och arenan var fullsatt med människor, precis som det var tänkt.

Finns det något projekt som du är stolt över?
– Nyligen har jag arbetat i fas 1 och fas 2 med att bygga skolor för bland annat Sisab och Huddinge samhällsfastigheter. Det är samverkansprojekt där vi fick bra dialog och hittade en god förståelse för varandras roller. Det känns att vi då skapar nytta tillsammans.

Vad gör det roligt att gå till jobbet?
– Människorna! Det är viktigt för mig att medarbetare och kollegor trivs och har roligt tillsammans. Jag gillar också att få projekt att snurra väl och då handlar det om att bygga laget. När ett projekt fungerar riktigt bra så är alla med och bidrar utifrån sin kompentens.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
– Jag gillar att löpträna och det är inte ovanligt att jag är med i långlopp. Som person har jag svårt att sitta still och jag är händig, så mountainbiken blir ofta lerig och huset står inte orenoverat; nu senast blev det en badrumsrenovering.
Stefan har också byggt en segelbåt på 10 meter och tävlingsseglat, så nyfikna får ställa fler frågor om det eller om annat till honom.

Reomti hälsar glatt Stefan välkommen till företaget!